Blogs

 • Dames geven box

  Deze vrouwen blijven mij altijd bij

  Helaas krijgt wereldwijd één op de drie vrouwen en meisjes te maken met geweld. In Nederland is dat 45%. Collega Solange schreef een blog over haar werk voor Veilig Thuis en twee inspirerende vrouwen.

 • Ouders vlogen elkaar letterlijk in de haren

  Elk jaar krijgen 86.000 kinderen te maken met een scheiding. De scheiding van hun ouders heeft veel impact op kinderen. De kans dat zij gedragsproblemen krijgen is groter en de kans dat ze later zelf gaan scheiden neemt ook toe.

 • Vrouw met baby

  'Werk jij niet bij Veilig Thuis?'

  Hoe je leven na een melding bij Veilig Thuis kan veranderen in een leven met een eigen veilig huis...

 • jongetje dat verdrietig kijkt

  Held of heks

  Kleineren, slaan, dreigen en verwaarlozen. Soms is het thuis zo onveilig voor een kind, dat een uithuisplaatsing de enige oplossing is. Het maakt ons als medewerker van Veilig Thuis niet geliefd. Toch kan onze betrokkenheid voor het kind alles betekenen, namelijk een veilige omgeving...

 • Schrijvend meisje

  Ik ben bang als jullie ruzie maken

  Gescheiden ouders die steeds heftige ruzies maken in het bijzijn van hun kind. Het gebeurt regelmatig bij complexe scheidingen. Zo ook bij Samantha. Gelukkig lukt het haar om, met behulp van de maatschappelijk werker van Veilig Thuis, haar ouders wakker te schudden.

 • Tienermeisje Kijkt Voor Zich Uit

  Amber moet uit huis

  Soms is bemoeienis van Veilig Thuis de eerste stap was naar een beter leven. Lees over een verslaafde moeder en haar dochter wiens levens door een anonieme melding totaal veranderden.

Snel weg van deze website