Wil je het nieuws van Veilig Thuis per mail ontvangen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

St. Jeugdformaat zoekt ambulant hulpverleners jeugdzorg

28 Mar 2017

Ambulant Hulpverlener Jeugdzorg
32-36 uur – Regio Haaglanden

Versterk jij de eigen kracht van gezinnen en hun omgeving?
Jeugdformaat participeert actief binnen de Jeugdteams in diverse gemeentes. Binnen de jeugdteams worden gezinnen begeleid, die hulpvragen (lijken te) hebben op meerdere leefdomeinen. Je zet je actief in voor het verbeteren van het functioneren van en binnen het gezin. Je zoekt actief naar risico’s die de ontwikkeling van kinderen in de weg staan en probeert die risico’s zoveel te reduceren en te beheersen. Hierbij stel je een gezinsplan op waarbij het vergroten van de zelfredzaamheid van het gezin voorop staat. Jouw hoofdtaken bestaan uit:
• Onderkennen en analyseren van de hulpvragen en de problematiek in gezinnen;
• Aanpakken van problemen en daadwerkelijk ondersteunen van het gezin;
• Coördineren van samenwerking tussen alle betrokken hulpverleningsinstanties.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het totale proces van begeleiding, waarbij je soms met uitermate complexe vragen en doelgroepen te maken zult krijgen. Om niet meegezogen te worden in de complexe problemen van een gezin of mee te gaan in de gebruikelijke gang van zaken in de samenwerking tussen partijen, is intervisie en begeleiding op het werk van groot belang.

Van jou wordt verwacht dat je onconventioneel kunt denken en handelen. Dit vergt een open, leergierige houding, waarbij niet alleen de kennis en ideeën van andere professionals, maar vooral ook de ideeën en wensen van de gezinnen zelf kunnen worden meegenomen in een gezinsplan. Ben jij de professional die beschikt over de volgende competenties:
•Je bent in staat het belang van de klant voorop te stellen en je kan je actief in zetten voor het verbeteren van het functioneren van het gezin met behulp van sociale netwerk van de klant/ouder/gezin;
• Je kan actief risico’s signaleren ten aanzien van de ontwikkeling van kinderen binnen gezinnen met hulpvragen en/of problemen en durft dit bespreekbaar te maken met de cliënt;
• Je kan een goede en brede analyse te maken van de gezinssituatie en heeft daarbij oog voor alle leefdomeinen, nl. opvoeden & samenleven; gezondheid; onderwijs, opvang & vrije tijd en wonen & werk.
• Je activeert het gezin om zelf oplossingen te bedenken en op te pakken;
• Je bent communicatief zeer vaardig en je kan zowel naar de cliënt als collega teamleden feedback en opbouwende kritiek geven en ontvangen;
• Je hebt een proactieve houding in het uitdragen van de werkwijze van het jeugdteam naar directe collega’s en de buitenwereld.

Wij vragen:
• Een afgeronde Hbo-opleiding (SPH, MWD, Pedagogiek, Psychologie);
• Minimaal drie jaar werkervaring in de jeugdzorg;
• Een SKJ goedgekeurde inschrijving in het beroepsregister voor HBO-jeugdzorgwerkers;
• Kennis van en inzicht in het hulpaanbod en de hulpverleningsmethodieken.
Verder is het voor de functie van belang dat je bekend bent met de sociale kaart van regio Haaglanden en je bent op de hoogte van de mogelijkheden van desbetreffende ketenpartners en andere externe organisaties.

Wij bieden jou een baan waar geen dag hetzelfde is.
Je krijgt als medewerker alle vrijheid en verantwoordelijkheid om het werk vanuit eigen inzicht en verantwoordelijkheid uit te voeren. Jij weet immers wat wél en niet werkt. Er is altijd ruimte om te sparren of advies te vragen aan je collega of leidinggevende. Doordat elke jongere en zijn/haar situatie weer anders is, is geen dag hetzelfde. Een hele uitdaging!
Je salaris is afhankelijk van relevante werkervaring en bedraagt minimaal €2.414,50 en kan oplopen tot maximaal €3.606,18 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur) conform de CAO-Jeugdzorg. Verder heb je recht op een vakantietoeslag van 8%, een pensioenregeling via PFZW, reiskostenvergoeding, fietsenplan en kortingen op verzekeringen.
Daarnaast kun je bij Jeugdformaat rekenen op:
• Eindejaarsuitkering van 8,3%;
• 200 verlofuren bij fulltime (36 uur) dienstverband, waarvan je een gedeelte flexibel kunt besteden;
• Tegemoetkoming in de premie zorgverzekering van € 20,- bruto per maand;
• Gedeeltelijke doorbetaling bij opname ouderschapsverlof;
• Mogelijkheid tot opleiding en deskundigheidsbevordering;
• Volop de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen met trainingen via de Jeugdformaat KennisAcademie.

Bij Jeugdformaat krijg je een tijdelijk contract van een jaar. Bij goed functioneren hebben we de intentie om het contract te verlengen. Het overleggen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) is verplicht.

Heb je interesse in deze vacature?
Kijk dan bij onze vacatures op de site www.jeugdformaat.nl om te solliciteren.

Wij stellen geen prijs op acquisitie.

Andere artikelen over dit onderwerp

Online campagne Trouwen tegen je wil


03 Jun 2015

Jaarlijks zijn honderden mensen in ons land het slachtoffer van een gedwongen huwelijk. Vooral jonge...Studiemiddag ouderenmishandeling en grensoverschrijdend gedrag 16 juni


03 Jun 2015

Op 16 juni organiseert GGD Haaglanden de jaarlijkse studiemiddag over de aanpak ouderenmishandeling ...Extra aandacht voor ouderenmishandeling via Social Media


03 Jun 2015

De diverse social media bieden mogelijkheden om zowel professionals als de doelgroep ouderen en de o...