Wil je het nieuws van Veilig Thuis per mail ontvangen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Veilig Thuis Haaglanden onder OCW Den Haag

19 Dec 2017

Veilig Thuis Haaglanden is er voor kinderen en volwassenen die hulp nodig hebben om weer in balans met elkaar te leven. Voor de 9 gemeenten in de Haagse regio zet Veilig Thuis Haaglanden zich – samen met de ketenpartners en betrokkenen in om huiselijk geweld en kindermishandeling aantoonbaar te voorkomen en stoppen. Het doel van Veilig Thuis Haaglanden is om schade bij direct betrokkenen te herstellen en een plek te creëren waar veiligheid en geborgenheid voorop staan.

Hier staat Veilig Thuis Haaglanden voor en dit blijven zij doen. Ook als Veilig Thuis Haaglanden (VTH) per 1 januari 2018 onderdeel is van de dienst OCW bij de gemeente Den Haag. De negen Haagse regiogemeenten hebben in 2016 gekozen voor publieke aansturing van VTH. Acht regiogemeenten hebben in alle vertrouwen de gemeente Den Haag gevraagd om de uitvoering van deze aansturing onder haar hoede te nemen. VTH valt daarmee per 1 januari 2018 onder de dienst OCW van de gemeente Den Haag. Door Veilig Thuis Haaglanden onder publieke aansturing te brengen ontstaat er een toekomstbestendige organisatie die haar belangrijke werk kan continueren.

Identiteit VTH blijft ongewijzigd

Veilig Thuis Haaglanden behoudt ook na 1 januari 2018 haar huidige identiteit. De continuïteit in bereikbaarheid en uitstraling blijft ongewijzigd. VTH blijft gebruik maken van de huidige website en huisstijl. Informatiematerialen die in omloop zijn bij ketenpartners blijven geldig en up to date.

Bereikbaarheid blijft ongewijzigd

Veilig Thuis Haaglanden blijven gehuisvest op de 5 locaties verspreid over Den Haag, Delft en Zoetermeer.  Het hoofdkantoor blijft op de Waldeck Pyrmontkade 872 in Den Haag. Ook de telefoonnummers en e-mailadressen van de medewerkers van Veilig Thuis blijven ongewijzigd.

Slachtoffers, omstanders en plegers kunnen via de vertrouwde telefoonnummers en e-mailadressen en via de huidige website op een veilige manier contact opnemen met VTH.

Medewerkers VTH worden ambtenaar

De medewerkers die werkzaam zijn bij VTH komen per 1 januari 2018 in dienst van de gemeente Den Haag en zijn daarmee per overgangsdatum ambtenaar. Dit heeft verder geen invloed op de inhoud van de werkzaamheden, de zorg aan de betrokkenen of de samenwerking met ketenpartners.

 

Andere artikelen over dit onderwerp

Online campagne Trouwen tegen je wil


03 Jun 2015

Jaarlijks zijn honderden mensen in ons land het slachtoffer van een gedwongen huwelijk. Vooral jonge...Studiemiddag ouderenmishandeling en grensoverschrijdend gedrag 16 juni


03 Jun 2015

Op 16 juni organiseert GGD Haaglanden de jaarlijkse studiemiddag over de aanpak ouderenmishandeling ...Extra aandacht voor ouderenmishandeling via Social Media


03 Jun 2015

De diverse social media bieden mogelijkheden om zowel professionals als de doelgroep ouderen en de o...