Wil je het nieuws van Veilig Thuis per mail ontvangen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Vredespaleis voor één dag oranje

25 Oct 2015

Op verzoek van de organisatoren van de 3e Wereldconferentie Vrouwenopvang is het Vredespaleis op 25 oktober 2015 oranje verlicht vanwege Oranje dag.

De Verenigde Naties roepen met hun ‘UNiTE to End Violence against Women’-campagne elke 25ste van de maand uit tot ‘Oranje dag’, een dag waarop men de bewustwording van geweld tegen vrouwen en meisjes wil vergroten en het ondernemen van actie wil stimuleren. Oranje is een zonnige en positieve kleur en staat in de UNiTE-campagne voor een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Oranje dag is de dag waarop actievoerders, regeringen en VN-partners mensen wakker moeten schudden en de onderwerpen die van belang zijn bij het voorkomen en stoppen van geweld onder de aandacht brengen, niet eenmaal per jaar op 25 november (de internationale dag voor het uitbannen van geweld tegen vrouwen), maar elke maand.

Vorig jaar waren op 25 november het Empire State Building en het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York oranje verlicht. Dit jaar zijn alle ogen op Den Haag gericht waar het Vredespaleis op 25 oktober dat prachtige voorbeeld zal volgen.

Oranje dag is deze 25ste oktober voor de Stichting Vrouwenopvang Nederland met name bijzonder omdat daardoor de 3e Wereldconferentie Vrouwenopvang, die van 3 t/m 6 november 2015 zal plaatsvinden in Den Haag, extra aandacht krijgt.

 

 

 

Tag: geweldtegenvrouwen, orangeday, verenigde naties, vrouwenopvang, women shelter

Andere artikelen over dit onderwerp

Online campagne Trouwen tegen je wil


03 Jun 2015

Jaarlijks zijn honderden mensen in ons land het slachtoffer van een gedwongen huwelijk. Vooral jonge...Studiemiddag ouderenmishandeling en grensoverschrijdend gedrag 16 juni


03 Jun 2015

Op 16 juni organiseert GGD Haaglanden de jaarlijkse studiemiddag over de aanpak ouderenmishandeling ...Extra aandacht voor ouderenmishandeling via Social Media


03 Jun 2015

De diverse social media bieden mogelijkheden om zowel professionals als de doelgroep ouderen en de o...