Wil je het nieuws van Veilig Thuis per mail ontvangen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Week tegen Kindermishandeling 2017

24 Oct 2017

In Nederland groeien ruim 118.00 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt aandacht gegenereerd, niet alleen voor de aard en omvang van het probleem, maar ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

Verbind tijdens de Week tegen Kindermishandeling
Het thema van de Week tegen Kindermishandeling 2017 is ‘verbind voor het kind’, omdat we vooral samen écht het verschil kunnen maken in de aanpak van kindermishandeling. Als je bij wil dragen aan deze verbinding, organiseer dan een activiteit tijdens de Week.
Meld uw activiteit aan

Kick-off in Den Haag
Wil jij bijdragen aan verbinding, inspiratie opdoen of juist inspiratie delen? Kom dan naar de kick-off van de Week. Doloris Leeuwin is dagvoorzitter en onder andere ervaringsdeskundige Kim van Laar, Kinderombudsman Margrite Kalverboer en verschillende professionals uit de praktijk spreken tijdens deze interactieve bijeenkomst. Deelname is gratis.

Datum: Maandag 20 november 2017
Tijdstip: 09.15 – 11.45
Locatie: Theater Diligentia, Den Haag
Meld u aan

21 minuten
Na de kick-off bent u welkom in de katholieke kerk in Den Haag voor één van de 21 minuten bijeenkomsten. In elke provincie wordt om 11.55 uur een bijeenkomst georganiseerd vanuit de gedachte: ‘wie heeft er nu niet tenminste 21 minuten tijd voor het belangrijke thema kindermishandeling?’ Maak jij ook 21 minuten vrij?
Meer informatie
Uitnoding 21 minuten – kerk_

Uitgelichte activiteiten
De Week tegen Kindermishandeling 2017 komt dichterbij en er worden steeds meer activiteiten aangemeld op de website. Laat je inspireren door de uitgelichte activiteiten.

Landelijke MBO Kinderrechten Conferentie
Tijdens de Kinderrechten Conferentie op 21 november leren toekomstige professionals meer over kindermishandeling en het signaleren en aanpakken daarvan. Er worden colleges en workshops gegeven door hoogleraren, professionals en maatschappelijke organisaties. Ook wordt de MBO Kinderrechten Award 2017 uitgereikt.
Meer informatie

Lezing kindermishandeling en misbruik van baby’s en jonge kinderen
Het is moeilijk te geloven dat kleine kinderen en baby’s regelmatig slachtoffer zijn van mishandeling en seksueel misbruik. Vakblad Vroeg organiseert een lezing over dit actuele onderwerp.
Meer informatie

52 stemmen voor het kind
In aanloop naar de week tegen kindermishandeling wordt elke dag een vlog gedeeld. Met 52 stemmen voor het kind delen 52 ervaringsdeskundigen, professionals en politici hun boodschap over de aanpak van kindermishandeling en hun motivatie om zich daarvoor in te zetten. De achterliggende gedachte van deze campagne is openheid en bewustwording creëren en om de stem te zijn van kinderen die nu met kindermishandeling te maken hebben.
Bekijk de vlogs

De visie van: Marianne Volaart
Elkaar inspireren, expertise en ervaringen delen én de samenwerking met elkaar vinden, zodat je kunt verbinden voor het kind. Daar helpt de Week Tegen Kindermishandeling bij. Projectleider Marianne Volaart vertelt daar in dit interview meer over. ‘De Week is een middel, het doel is dat we de overige 51 weken óók van elkaar leren en écht verbinden voor het kind.’
Lees het interview

Voor meer informatie, kijk op www.weektegenkindermishandeling.nl

Andere artikelen over dit onderwerp

Online campagne Trouwen tegen je wil


03 Jun 2015

Jaarlijks zijn honderden mensen in ons land het slachtoffer van een gedwongen huwelijk. Vooral jonge...Studiemiddag ouderenmishandeling en grensoverschrijdend gedrag 16 juni


03 Jun 2015

Op 16 juni organiseert GGD Haaglanden de jaarlijkse studiemiddag over de aanpak ouderenmishandeling ...Extra aandacht voor ouderenmishandeling via Social Media


03 Jun 2015

De diverse social media bieden mogelijkheden om zowel professionals als de doelgroep ouderen en de o...