Wil je het nieuws van Veilig Thuis per mail ontvangen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Week zonder Geweld Campagne

23 Nov 2015

Week zonder Geweld Campagne
Iedere zes minuten komt ergens in Nederland een melding van huiselijk geweld binnen. Iedereen kan er mee te maken krijgen, maar de drempel om er melding van te doen of actief hulp te zoeken is hoog.
Van 23 tot 28 november is het de internationale Week zonder Geweld. Wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor het bestrijden van geweld in afhankelijksrelaties. In regio Haaglanden gaat dan de bewustwordingscampagne van Veilig Thuis Haaglanden van start. Met oa.een indrukwekkende commercial (inbedden: https://m.youtube.com/watch?v=EMB_g69nbkk) willen we iedereen bewust maken van de impact van huiselijk geweld. De commercial is vanaf 19 november te zien in alle bioscopen in de regio en op Omroep West. Ook is het campagnemateriaal regionaal op abri’s, posters (horeca) en reclamezuilen langs de snelwegen te zien. In 2015 zendt FunX radio de campagne radiocommercial dagelijks uit.
TIFE2
Ook speelt de commercial een hoofdrol in De Transcultural Individualistic Film Experience (TIFE2) een reizende expositie waarbij bezoekers bewust worden van de gevoelens die gepaard gaan bij huiselijk geweld: schaamte, angst en onzekerheid. Van 23 tot 28 november is de expositie te zien in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag. Vanaf 28 november gaat TIFE naar een andere plek in de regio.
Impact
De impact van huiselijk geweld kan ernstige fysieke en psychische gevolgen hebben voor volwassenen, maar ook voor kinderen als getuige.
Heeft u te maken met huiselijk geweld of maakt u zich zorgen over iemand in een agressieve thuissituatie? Neem contact op met Veilig Thuis Haaglanden voor melding en advies.
T 0800 2000
I www.veiligthuishaaglanden.nl

 

Andere artikelen over dit onderwerp

Online campagne Trouwen tegen je wil


03 Jun 2015

Jaarlijks zijn honderden mensen in ons land het slachtoffer van een gedwongen huwelijk. Vooral jonge...Studiemiddag ouderenmishandeling en grensoverschrijdend gedrag 16 juni


03 Jun 2015

Op 16 juni organiseert GGD Haaglanden de jaarlijkse studiemiddag over de aanpak ouderenmishandeling ...Extra aandacht voor ouderenmishandeling via Social Media


03 Jun 2015

De diverse social media bieden mogelijkheden om zowel professionals als de doelgroep ouderen en de o...